Tarinoita käsillätekijän työpäivistä, tuotteiden valmistuksesta, tekniikoista, materiaaleista ja kaikesta mikä sivuaa tätä elämäntapaa, tervetuloa lukemaan!

Onko sinullekin tullut tavaksi selata loputonta kuvavirtaa somessa? Kun selaa tarpeeksi kauan, löytyy lopulta jotain kiinnostavaa, joka saa pysähtymään. Minkälainen sisältö saa sinut pysähtymään?

Jos olet pienkäsityöläinen tai -yrittäjä kuten minä ja harkitset verkkokaupan perustamista, kerron sinulle muutaman syyn siihen, miksi minä valitsin Holvin.

Kollaasiin olen itse tutustunut ensimmäisen kerran varmaan lukioaikoina, jolloin kuvis oli lempiaineeni. Viime vuosina sitä on tullut tehtyä ihan omaksi huviksi ja ex tempore. Se onkin rentouttava taidetekniikka, jossa luovuus saa päästä valloilleen!

Minulla on viime kesän ekoprinttaus-kokeilujen jäljiltä vielä muutamia papereita käyttämättä, niinpä ajattelin tehdä osasta kirjanmerkkejä. Käypä kurkkaamassa YouTube-kanavaltani video, miten kirjanmerkit tein.

Mistä kierrätyskirjoja löytää ja mitä niille kannattaa tehdä? Kierrätyskirjoja löytyy kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista euron-kahden hintaan ja allekin, jopa ilmaiseksi! Itse etsin hyvien tarinoiden lisäksi kauniita kansia, joita löytyy varsinkin vähän vanhemmista kirjoista. Kansia voi käyttää kirjansidontaan ja askarteluun. Ideoita löytyy mm....

"You only fail, if you stop trying". Näin jossain tämän lausahduksen ja se kolahti. Epäonnistut vain jos et yritä, niinhän se on. Toimii hyvänä kannustimena itselle kun jotain muka-vaikeaa tulee vastaan.

Olen viime kuukausina pohtinut paljon omia arvojani yritystoiminnassani. Ja etenkin sitä, miten ne siinä näkyvät. Sivutoiminen yrittäjyyteni on toki pientä puuhastelua isompiin alan toimijoihin verrattuna. Mutta yhtä kaikki, arvot määrittävät miten teen asioita, niitä pieniäkin.