KIRSIN BLOGI

Pieniä tarinoita käsillätekijän työpäivistä, tuotteiden valmistuksesta, tekniikoista, materiaaleista ja kaikesta mikä sivuaa tätä elämäntapaa, tervetuloa lukemaan blogiani!

Jos olet yhtään samanlainen tiedon ja inspiraation etsijä kuin minä, tarvitset kirjoja. Kirjoista löytyy mielestäni paremmin tietoa kuin netistä. Ja kirja on kuitenkin aina KIRJA.

Gelllipainantaan voi käyttää monenlaista paperia. Valkoista ja värillistä, ohutta ja paksua, sileää ja karheaa. Kaikkea kannattaa kokeilla, kunhan pinnassa ei ole mitään terävää, mikä vahingoittaa gellilevyn pintaa. On kuitenkin huomioitava, että paperin laatu vaikuttaa painojälkeen.

Tiedätkö mikä on Pinterest? Oletko huomannut joskus verkkosivuja selatessa, että kuvien päälle ilmestyy Pinterestin punainen Tallenna-painike? Jos Pinterest on sinulle tuttu, käytätkö sitä säännöllisesti ja mihin tarkoitukseen? Itse olen ollut Pinterestissä useita vuosia. Siitä on tullut työvälineeni ja paras hakukoneeni, kun etsin tietoa tai uusia...

ART JOURNAL eli ARTTIKIRJA on taidepäiväkirja. Se voi olla julkinen tai henkilökohtainen. Sen voi tehdä kierrätyskirjaan tai uuteen luonnosvihkoon. Se voi olla minkäkokoinen vaan. Sivuihin voi tehdä sisältöä (kuvia ja tekstiä) vaikka käyttämällä sekatekniikkaa; maaleja, kollaasia, kuvia, piirroksia, tekstejä. Se on tekijänsä näköinen...

Junk journal tarkoittaa suoraan suomennettuna roskapäiväkirjaa. Ei kovin kaunis nimitys, mutta "roska" tarkoittaa tässä yhteydessä kierrätysmateriaaleja. Junk journal on yleensä itse sidottu kirjanen, jonka sivut on taiteltu esim. pakkauspapereista, kirjan sivuista, kirjekuorista, mainos- tai käärepapereista jne. Kirjan kannet voi tehdä vaikka...

Onko sinullekin tullut tavaksi selata loputonta kuvavirtaa somessa? Kun selaa tarpeeksi kauan, löytyy lopulta jotain kiinnostavaa, joka saa pysähtymään. Minkälainen sisältö saa sinut pysähtymään?

Kollaasiin olen itse tutustunut ensimmäisen kerran varmaan lukioaikoina, jolloin kuvis oli lempiaineeni. Viime vuosina sitä on tullut tehtyä ihan omaksi huviksi ja ex tempore. Se onkin rentouttava taidetekniikka, jossa luovuus saa päästä valloilleen!