PINTEREST - inspiroiva hakukone, joka koukuttaa!

20.02.2024

Tiedätkö mikä on Pinterest? Oletko huomannut joskus verkkosivuja selatessa, että kuvien päälle ilmestyy Pinterestin punainen Tallenna-painike? Jos Pinterest on sinulle tuttu, käytätkö sitä säännöllisesti ja mihin tarkoitukseen? Itse olen ollut Pinterestissä useita vuosia. Siitä on tullut työvälineeni ja paras hakukoneeni, kun etsin tietoa tai uusia ideoita.

MIKÄ PINTEREST ON?

Pinterest on visuaalinen hakukone. Kuin Google, mutta visuaalisempi. Jos kaipaat usein uusia ideoita tai inspiraatiota vaikka johonkin harrastukseen, käsitöihin, sisustamiseen tai ruoanlaittoon, vain muutamia mainitakseni, kannattaa perustaa oma tili Pinterestiin. Ja mikä parasta, se on ilmainen. Myös yrityskäyttöön.

Pinterestistä voisi käyttää myös nimitystä visuaalinen ilmoitustaulu.

Jos etsit tietoa tai ideoita vaikkapa piirtämisestä, Pinterest ehdottaa sinulle kuvia ja videoita aiheesta. Kun löydät niistä mieluisimmat, voit tallentaa ne luomaasi kansioon. Voit luoda omia kansioita aiheiden mukaan, joihin pinnaat eli tallennat löytämiäsi ideoita. Näin kaikki pinnaukset pysyvät järjestyksessä ja ovat helposti löydettävissä.


Voiko ideoiden ja inspiraation löytäminen olla helpompaa? Pinterestin käyttö on myös koukuttavaa, sillä sieltä löytyy aina uusia kuvia ja videoita, jotka liittyvät hakemaasi aiheeseen. Sitäpaitsi ideoiden etsiminen on hauskaa! Voit etsiä niitä myös suomeksi.

On myös mielenkiintoista seurata muita toimijoita ja tutkailla heidän kansioitaan ja niiden sisältöä. Varsinkin saman alan tai aihepiirin tileiltä löytyy monesti vielä enemmän pinnattavaa. Kannattaa katsoa myös, ketä seurattavasi seuraa. Sieltä kautta löytyy lisää ideoita!

OMA PINTEREST-TILINI

Olen juuri päivittänyt oman Pinterest-tilini: kirsi_paakkinen, ja nyt se on paljon toimivampi. Olen järjestänyt ensimmäiseksi kansiot, jotka liittyvät omaan luovaan tekemiseeni, kuten: gellipainanta, ekoprinttaus, kollaasi, art journal, taiteilijakirjat, kortit ja taide. Näissä kansioissa on omaa sisältöäni.

Lisäksi minullla on edellämainituista aiheista yleisempiä ja laajempia kansioita, joihin olen pinnannut muiden tuottamaa sisältöä aiheesta. 

Toivon että löydät kansioistani ideoita ja inspiraatiota omaan luovaan tekemiseesi!

Pinterestistä on tullut tärkeä työväline itselleni. Jos kiinnostun jostain uudesta tekniikasta, etsin tietoa ensimmäiseksi Pinterestistä. Sieltä löydän vinkkejä ja ideoita, joita voin soveltaa omiin tarpeisiini sopiviksi. Pinterest toimii myös pienen yritykseni markkinointikanavana. Liitän omiin kuviini linkkejä nettisivulleni tai Instagramiin, näin ohjaan toiminnastani kiinnostuneita kävijöitä tutkimaan muutakin sisältöäni.

JOS ETSIT JATKUVASTI UUSIA IDEOITA, ALOITA PINTERESTIN KÄYTTÄMINEN HETI

Parhaiten Pinterestin kanssa tulee tutuksi, kun vain aloittaa sen käyttämisen. Mitä enemmän sitä käyttää, sen tutummaksi se tulee. Samalla siitä saa ilmaista hyötyä itselle, harrastukselle tai yritystoiminnalle. Ei muuta kuin pinnailemaan!