Sitkeys palkitaan

09.02.2023

"You only fail, if you stop trying". Näin jossain tämän lausahduksen ja se kolahti. Epäonnistut vain jos et yritä, niinhän se on. Toimii hyvänä kannustimena itselle kun jotain muka-vaikeaa tulee vastaan. 

Viime kesänä löysin Ihana-lehdestä ohjeen ekoprinttauksesta ja innostuin kokeilemaan. Se tuntui ensin monimutkaiselta ja aikaa vievältä tekniikalta. Ensin piti etsiä ja kerätä tarvikkeita, valita oikeanlaiset paperit ja poimia pihalta kasvit. Keittiöön oli muilta perheenjäseniltä melkein pääsy kielletty ;) Ruokapöytä oli täynnä kaikenlaista tarviketta...

No, ensimmäiset ekoprintit olivat vähän vaisuja omaan makuuni, mutta kokeilin uudestaan ja sovelsin vähän ohjeitakin. Sitkeästi vain kokeilemalla printit onnistuivat ja sain kauniin rustiikkisia papereita! Kun uutta opettelee, täytyy vain kokeilla ja kokeilla vielä uudestaan.

Samoin kävi koptisidonnan kanssa. Halusin opetella koptisidoksen neljällä neulalla. Etsin ohjeita youtubesta ja kirjoista. Sekin näytti monimutkaiselta ja vaikealta. Myös sopivien käyräneulojen etsimisessä meni oma aikansa. Ja mistäs sitten sopivaa lankaa? Ompelun alussa langat ja neulat menivät solmuun ja hermo meinasi mennä. Mutta tässäkin sitkeys ja harjoittelu palkittiin, muutaman muistikirjan ompelun jälkeen ei tarvitse enää ohjetta katsoa. Nyt ompelen koptisidosta jo kuudella neulalla yhtäaikaa. 

Onko sinulla kokemuksia uuden opettelusta? Kun tulee vaikea paikka, löytyykö sitkeyttä? Toivottavasti!